10 Δεκεμβρίου 2011

Το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό

Για δεκαετίες, με μέθοδο, φθάσαμε να έχουν καταφέρει να υπερχρεώσουν πολίτες (υπηκόους για να ακριβολογούμε) και χώρες (κράτη), ήρθαν τώρα και πατώντας φρένο να απαιτούν (διατάζουν).

Την τελευταία  εικοσαετία παράλληλα με τα δάνεια, έδωσαν επιδοτήσεις για ξήλωμα αμπελώνων, για πολύχρονες αγραναπαύσεις.
Έκλεισαν με πολυποίκιλους τρόπους όλες σχεδόν τις βαριές βιομηχανίες. Έκλεισαν σχεδόν όλα τα ζαχαρουργεία, έφτασε η χώρα μας να μην παράγει ούτε τσατσάρες. Να εισάγουμε τα πάντα. Ακόμα και πατάτες!

Πλημμύρισε η Ελληνική αγορά με Γερμανικά μαγαζιά … παντοπωλεία!
Σε τέτοιο σημείο, που αρχίσαμε να ξύνουμε τα κεφάλια μας και να αναρωτιόμαστε πόθεν θα εξεβρεθούν τόσοι πελάτες, τόσα λεφτά.

Τώρα άρχισαν να φωτίζονται όλα. Άναψε ο προβολέας της Βέρμαχτ. Και τα φώτισε όλα. Παρέσυρε σ’ αυτή την δύνη και τον... ευπατρίδη εκ Θεσσαλονίκης και πρόεδρο της Γαλλίας.
Έγιναν οι δυό τους ένα, ώστε να τους αποκαλούν Μερκοζύ, και πήραν φόρα να κατακτήσουν μια εξαθλιωμένη οικονομικοπολιτικά Ευρώπη. Άνοιξαν τις κερκόπορτες, και κάναν σήμερα γιουρούσι. Αν έχεις αποκλίσεις από τον προϋπολογισμό, από τ’ αυτί και στο δικαστήριο για τιμωρία.

Έτσι έγινε το πείραμα με μας. Εθνικό εξευτελισμό, τιμωρία που οι φωστήρες της οικονομίας μας την μετακύλησαν στον απλό λαό. Και η ευφυΐα του ευφυούς και ευτραφούς τόκανε χρέος μας και καθόλα νόμιμο. 
Το νόμιμο βέβαια, δεν είναι και ηθικό.

Διάβασε, επίσης, για να δείς πως μας μετάλλαξαν: "ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ... Η ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.