5 Ιουνίου 2012

H Αφροδίτη θα διασχίσει το πρόσωπο του Ήλιου - 6 Ιουνιου

Στις 5 και 6 Ιουνίου 2012 μετά από την σεληνιακή έκλειψη της 4ης Ιουνίου θα γίνει ένα σπάνιο φαινόμενο στον ουρανό της γης. Ο πλανήτης Αφροδίτη θα διασχίσει το πρόσωπο του Ήλιου.
Είναι η τελευταία φορά μέσα στον 21ο αιώνα που τα μάτια των ανθρώπων θα αντικρίσουν αυτό το σπάνιο φαινόμενο μέχρι να το ξαναδούμε και πάλι στο πολύ μακρινό μέλλον του 22ο αιώνα το 2117.


Σε αυτήν την ανισόρροπη χειμερινή περίοδο που πέρασε ο πλανήτης γη υποδέχεται την άνοιξη και την καλοκαιρία με την Αφροδίτη πιο φωτεινή στον νυχτερινό ουρανό που θα λάμπει σαν ¨φαναράκι¨. Μετά την εξαφάνιση της Αφροδίτης πίσω από τον Ήλιο, θα κάνει την εμφάνιση της στις 5 Ιουνίου με το πέρασμα της μπροστά από τον Ήλιο. Βέβαια δεν θα μπορούμε να την δούμε με γυμνό μάτι λόγω της λαμπρότητας του Ήλιου αλλά αυτό το σπάνιο φαινόμενο θα μπορείτε να το δείτε μόνο μέσα από ειδικά τηλεσκόπια και φακούς όπου θα αντικρίσετε μια μαύρη κηλίδα να κινείται αργά μπροστά από τον Ηλιακό δίσκο.




Αυτό είναι το σπανιότερο αστρονομικό γεγονός. Στην ιστορία τώρα , μεταξύ
2000 π.Χ. 4000 μ.Χ. , υπήρξαν μόνο 81 διελεύσεις της Αφροδίτης. Οι άνθρωποι έχουν καταγράψει μόνο έξι από αυτές (το 1518, 1526, 1631, 1639, 1761, 1769, 1874, 1882, και πιο πρόσφατα, το 2004). Δεν είναι αδύνατο όμως στην αρχαιότητα να είχαν παρατηρήσει την διέλευση του πλανήτη Αφροδίτη στην ανατολή η την δύση του Ήλιου.
Ή ίσως κάποιος αρχαίος παρατηρητής άστρων να παρατήρησε το φαινόμενο και να ανάφερε την Αφροδίτη ως «το σκοτεινό σημάδι του Ήλιου».







Οι διελεύσεις της Αφροδίτης επαναλαμβάνονται με μεγάλη ακρίβεια μετά από μια περίοδο 243 χρόνων .
Τα διαστήματα μεταξύ των μεμονωμένων διελεύσεων (π.χ. σε έτη) σήμερα πάνε ως εξής: 8 + 121,5 + 8 + 105,5 = 243.
Με άλλα λόγια, δυο διελεύσεις μπορεί να συμβούν σε ένα μικρό χρονικό διάστημα οκτώ ετών μόνο, αλλά μετά τη δεύτερη διέλευση, η επόμενη δεν θα συμβεί ξανά παρά μόνο πάνω από έναν αιώνα. Οι διελεύσεις της Αφροδίτης έγιναν στις 9 Δεκεμβρίου 1874 και 6 Δεκεμβρίου του 1882.
Η επικείμενη διέλευση της Αφροδίτης της 5ης Ιουνίου 2012 είναι η δεύτερη μετά το 2004.









Αν κάποιος θέλει να παρακολουθήσει το φαινόμενο και το χάσει, δυστυχώς θα πρέπει να περιμένει μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου του 2117 να ξαναδεί την Αφροδίτη να πραγματοποιεί την διέλευση της και πάλι μπροστά από τον Ήλιο.




Στις 5 Ιουνίου, η διέλευση θα διαρκέσει περίπου 6 ώρες, έως τις 6 Ιουνίου και θα είναι ορατή από τα τρία τέταρτα του πλανήτη μας. Στην αρχή η Αφροδίτη θα είναι ορατή από το βορειοδυτικό τμήμα της Νότιας Αμερικής, και όλη την Βόρεια Αμερική, την κεντρική και τη δυτική Ασία, τη Νέα Ζηλανδία και στα ανατολικά τα δύο τρίτα της Αυστραλίας. Στο τέλος θα είναι ορατή από τη βόρεια και βορειοδυτική Αμερική, τη Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Ασία, το ανατολικό ήμισυ της Αφρικής και μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Στην Ελλάδα η Αφροδίτη θα είναι ορατή από τις πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Ιουνίου.


Δυστυχώς ή ευτυχώς σε εκείνους οι οποίοι ζουν σε όλη την δυτική Αφρική, στα νότια και δυτικά τμήματα της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και στις ανατολικές περιοχές της Νότιας Αμερικής δεν θα είναι ορατό το φαινόμενο.








Ο οκταετής πενταγωνικός κύκλος της Αφροδίτης δημιουργεί τις ανάδρομες πορείες της Αφροδίτης. Οι ευθυγραμμίσεις των αστέρων 2004/2012 και οι διελεύσεις έχουν άμεσες άραγε (ψυχικές-συναισθηματικές και σωματικές) επιδράσεις με την Αφροδίτη στη ζωή μας; και οι αστροφυσικές αντηχήσεις της Αφροδίτης στο φως (χρώμα), ήχο, και στη συχνότητα των εγκεφαλικών κυμάτων;




Η Αφροδίτη περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο 224,701 γήινες ημέρες (~ 0,615 γήινα χρόνια) και κινείται ελαφρώς ταχύτερα από τη Γη. Λόγω της διαφορετικής τροχιάς της Αφροδίτης και της Γης, η Αφροδίτη πρέπει να περιφέρετε 2.6 φορές γύρω από τον ήλιο, ενώ η Γη περιφέρεται 1,6 φορές πριν την ευθυγράμμιση των δυο αυτών πλανητών. Η περίοδος αυτή των (583,92 γήινων ημερών) ονομάζεται ο συνοδικός κύκλος Γη-Αφροδίτη (σύνοδος σημαίνει «τόπος συνάντησης»).






Η Επιστροφή της ¨θεάς¨;


Όταν η Αφροδίτη βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τον Ήλιο και την Γη, οι αντηχήσεις της Αφροδίτης είναι εξαιρετικά επικεντρωμένες (ζωγραφίζονται) πάνω στη Γη - εμπνέει ένα νέο επίπεδο "διαισθητικής αντίληψης" και με την Γη να διεισδύει μέσα στην ανθρώπινη συνείδηση. Υποστηρίζει σθεναρά την επανένταξη και την εμφάνιση του Θεϊκού Θηλυκού την αρχή για έναν νέο κόσμο - που περιμένουν απεγνωσμένα μερικοί άνθρωποι για την καθοδήγηση και την ισορροπία της θεάς..




Η ψυχοφυσιολογία της Αφροδίτης με τις αστροφυσικές αντηχήσεις έχουν επιρροές την καρδιά και το βιο-ενεργειακό κέντρο, το οποίο είναι και νευρολογικό κέντρο ελέγχου για το ανοσοποιητικό σύστημα. Η καρδιά είναι το κέντρο των διαισθήσεων μας, γνωρίζουμε την αρμονία, την μαγνητική έλξη, αυτό που εκτιμούμε, την Αγάπη. Είναι το σημείο όπου βρίσκουμε την ικανότητά μας για τη συμπόνια και την εκτίμηση. Επίσης αντλούμε το θύμο που αντηχεί στο συναισθηματικό τόνο του φόβου και της απόφασης. Ο φόβος είναι που εγκλωβίζει την καρδιά και προκαλεί όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό. Υπερασπιζόμαστε το φόβο μας με την απόφαση.
Η Αφροδίτη είναι επίσης του πλούτου και των πόρων και παίζει σημαντικό ρόλο σε οικονομικά θέματα και τη ροή του χρήματος.


Η απώλεια της διαισθητικής ικανότητας μας, μας οδηγεί να ακολουθήσουμε τυφλά δόγματα και θρησκείες.




Η θεά Αφροδίτη Σύμφωνα με τον ομηρικό μύθο γεννήθηκε στην Πέτρα του Ρωμιού, μια ακτή της Πάφου στην Κύπρο. Σπρωγμένη από το Ζέφυρο στη θάλασσα, η θεά καλλωπίστηκε από τις θεραπαινίδες, τις Ώρες και μεταφέρθηκε στον Όλυμπο, όπου παρουσιάστηκε στο Δία και τους υπόλοιπους θεούς. Σύμφωνα με την εκδοχή του Ησίοδου, η Αφροδίτη γεννήθηκε στα ανοιχτά των Κυθήρων από τον αφρό που δημιούργησαν τα γεννητικά όργανα του Ουρανού πέφτοντας στη θάλασσα μετά τον ακρωτηριασμό του από τον Κρόνο. Πάλι με τη βοήθεια του Ζέφυρου ταξίδεψε μέχρι την Πάφο. Πέρασε από τα Κύθηρα και κατόπιν κατευθύνθηκε στην Κύπρο. Τα Κύθηρα θεωρούνται το νησί της Ουράνιας Αφροδίτης, όπου και υπήρχε το πρώτο ιερό της στον Ελλαδικό χώρο. Ήταν γνωστή ως Αφροδίτη η "Πάφια", ενώ ο Όμηρος στην Ιλιάδα την αναφέρει ως "Κυθέρεια θεά του έρωτα τροφός"
Ήταν σύζυγος του Ηφαίστου, αλλά περιγράφεται ως ερωμένη του Άρη, με τον οποίο φέρεται ότι απέκτησε τον Έρωτα, τον Δείμο και τον Φόβο. Με τον Ποσειδώνα έφερε στη ζωή τον Έρυκα, που έδωσε το όνομά του στο ομώνυμο βουνό της Σικελίας και τη Ρόδο, ενώ με το Διόνυσο, χάρη στη μαγική μεσολάβηση της Ήρας, γέννησε τον Πρίαπο. Γιος της θεωρείται επίσης ο Ερμαφρόδιτος, τον οποίο έφερε στη ζωή η θεά μαζί με τον Ερμή.




Όπλα της πανώριας Θεάς η σαγηνευτική ομορφιά της και ο ακαταμάχητος ερωτικός πόθος. Η Αφροδίτη με το γλυκό πόθο, που μπορούσε να κυριεύσει όλους τους θεούς και τους θνητούς μα και τ’ αγρίμια της ξηράς και της θάλασσας, ασκούσε μεγάλη εξουσία σ’ ολόκληρο το σύμπαν. Η μεγαλύτερη διασκέδασή της ήταν να κυριεύει τους θεούς με ερωτικό πόθο για θνητές γυναίκες και τις θεές για θνητούς άντρες.


Ο Δίας θέλοντας να τιμωρήσει την Αφροδίτη επειδή συνεχώς με το ερωτικό της πάθος κυρίευε τους αθάνατους και τους παρέσυρε σε ερωτικές περιπέτειες με θνητούς και μετά τους περιγελούσε, αποφάσισε να την ρίξει στην αγκαλιά ενός θνητού. Έτσι κατάφερε να της προκαλέσει ερωτικό πόθο για τον Αγχίση, ένα νεαρό βοσκό πάνω στην Ίδη. Η Αφροδίτη αισθάνθηκε ακατανίκητη έλξη για το νεαρό βοσκό κι άρχισε με την βοήθεια των Χαρίτων να στολίζεται και να καλλωπίζεται. Στο τέλος η Αφροδίτη έδεσε στη μέση της τη θεϊκή ζώνη που έκλεινε τους πόθους και τους έρωτες και πέταξε στην Ίδη. Όταν έφτασε σ’ ένα ξέφωτο του βουνού, μεταμορφώθηκε σε βασιλοπούλα για να ξεγελάσει τον Αγχίση. Όταν έφτασε στην καλύβα του και την είδε ο νεαρός βοσκός θαμπώθηκε από την ομορφιά της και κατάλαβε πως ήταν κάποια θεά. Η Αφροδίτη όμως τον έπεισε πως ήταν η κόρη του βασιλιά της Φρυγίας Οτρέα και πως την είχε φέρει ο γοργοπόδαρος Ερμής για να ζευγαρώσει μαζί του. Ο Αγχίσης μη μπορώντας ν’ αντισταθεί στο ερωτικό πάθος που τον είχε κυριεύσει έσμιξε με τη θεά στο κρεβάτι της καλύβας κι από την ένωσή τους γεννήθηκε ο Αινείας.


Άραγε τι θα αποφέρει το άλμα της Αφροδίτης μπροστά από το κατά-Λευκό φως του Ήλιου… και ποια η σχέση του Προμηθέα με την Έλευση…





Πηγή: Ο.Ε.Α.Φ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.