27 Νοεμβρίου 2011

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ελευθέριος Αργυρόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα την 1η Απριλίου του 1967. Από τα πρώτα του γυμνασιακά έτη έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα μαθηματικά και τη φυσική. Αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο άρχισε την έρευνα στα μαθηματικά.


Το έτος 1986 όταν ήταν μόλις 19 ετών, σχεδίασε και κατασκεύασε τρεις πίστες για skateboard, χρησιμοποιώντας αναλυτική γεωμετρία , τριγωνομετρία και φυσική. Από τον Ιούνιο του 1986 έως τον Δεκέμβριο του 1997 ανακάλυψε 525 διαφορετικές αποδείξεις του Πυθαγορείου θεωρήματος και κατά το έτος 2002 δημιούργησε τρεις μαθηματικές εργασίες και μία στη φυσική. Ο Ελευθέριος έχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον για τους δρόμους μεγάλων αποστάσεων και στην ηλεκτρονική μουσική σύνθεση. Έχει τρέξει 28 μαραθωνίους και 18 υπερμαραθωνίους.


Η μεγαλύτερη απόσταση που έχει τρέξει είναι 170 χιλιόμετρα από τους Δελφούς στην Αθήνα στις 11 Απριλίου του 1998 σε χρόνο 20 ώρες, 33 λεπτά και 14 δεύτερα μεταφέροντας δάδα με το Απολλώνειον Φώς. Τώρα προσπαθεί να δημιουργήσει έναν ετήσιο υπερμαραθώνιο αγώνα δρόμου με την επωνυμία Απολλώνειος Υπερμαραθώνιος σε μία προσπάθεια να αναβιώσει τα Πύθια και το Απολλώνειον ιδεώδες. Αυτή την περίοδο ο Ελευθέριος κάνει έρευνα στη θεωρία αριθμών (πρώτοι αριθμοί), στη γραμμική άλγεβρα, την Ευκλείδειο και την αναλυτική γεωμετρία. Επιπλέον διεξάγει εντατική έρευνα στη μαθηματική δομή της Ελληνικής γλώσσης ετοιμάζοντας το τρίτο του βιβλίο.

                                                Πτυχία
  Ο Ελευθέριος αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστόνης των ΗΠΑ και έλαβε το δίπλωμά του στα μαθηματικά στις 10-9-2002. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε τρία έτη αντί των πέντε που ήταν η κανονική διάρκεια σπουδών, παρότι αντιμετώπισε τεράστια οικονομικά προβλήματα. 
Αν και είχε κάνει αλλεπάλληλες αιτήσεις για υποτροφία παρουσιάζοντας τα μαθηματικά του αλλά και τα διάφορα άλλα επιτεύγματά του, δεν έλαβε καμία οικονομική βοήθεια από αυτό το Αμερικανικό πανεπιστήμιο, διότι του είπαν ότι ήταν ξένος φοιτητής. Επιπλέον, αν και παρέδωσε τρεις σοβαρές μαθηματικές εργασίες λίγες εβδομάδες πριν από την αποφοίτησή του, προκειμένου να λάβει το δίπλωμά του, οι βαθμολογητές του έδωσαν τον βαθμό 8,5 από 10, παρ' ότι η μία από τις τρεις εργασίες του ήταν η απόδειξη του τελευταίου θεωρήματος του Φερμά για την περίπτωση των αρτίων εκθετών. Οι άλλες δύο εργασίες του ήταν η γενίκευσις του θεωρήματος του Ναπολέοντος και η ανακάλυψη ενός νέου τύπου υπολογισμού οριζουσών τετραγωνικών πινάκων. Ο Ελευθέριος τονίζει ότι ενώ ήταν υποχρεωμένος να παραδώσει μόνο μία εργασία για τη διπλωματική του, παρέδωσε τρεις και μάλιστα βαρυσήμαντες. Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι ένας από του καθηγητές πρότεινε να βαθμολογηθεί ο Ελευθέριος με 7,5, ενώ η αλήθεια είναι ότι οι καθηγητές αυτοί ούτε καν μπορούσαν να συλλάβουν τα γραφόμενα των μαθηματικών ερευνών του. Επίσης του επέβαλαν να πληρώσει το ποσόν των 2157 δολλαρίων για τη διπλωματική του εργασία !!! Από πότε κύριοι ο δημιουργός νέων μαθηματικών ανακαλύψεων πρέπει να πληρώνει για τις ανακαλύψεις του? Επίσης του επέβαλαν πρόστιμο 800 δολλαρίων επειδή είχε καθυστερήσει να πληρώσει προηγούμενο λογαριασμό του, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στην Αθήνα προσπαθώντας να συγκεντρώσει τα χρήματα που τους όφειλε. Ο Ελευθέριος έχει υποφέρει πολλά από τους ιθύνοντες του πανεπιστημίου Northeastern, χωρίς να γνωρίζει όλους τους λόγους αυτής της συμπεριφοράς. Γιατί άραγε αντιμετωπίστηκε με αυτό τον τρόπο? Ποίους να εξυπηρετούσε άραγε αυτή η συμπεριφορά? Ο Ελευθέριος θέλει να δώσει διαλέξεις στα πανεπιστήμια μαθηματικών Αθηνών και Θεσσαλονίκης για τις παραπάνω εργασίες του.

                                           Ευφυία 
Ο Ελευθέριος μέτρησε το δείκτη νοημοσύνης του για πρώτη φορά το 1988 όταν έλαβε τη βαθμολογία 156 από 160 στην εξέταση της προοδευτικής κλίμακας πινάκων.
Ο Δρ. Αναστάσιος Σταλίκας, επικεφαλής της αθλητικής ψυχολογίας του εργομετρικού κέντρου Αθηνών, μέτρησε τον δείκτη νοημοσύνης του Ελευθέριου το 1993 ανεξάρτητα από την προηγούμενη εξέταση και τον βαθμολόγησε με 158 από 160. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δρ. Σταλίκας του μέτρησε υψηλά επίπεδα συγκεντρώσεως ακόμα και μετά από κόπωση μιας ώρας δρόμου αντοχής.

Ο Ελευθέριος άρχισε να ασχολείται με τους δρόμους μεγάλων αποστάσεων από την ηλικία των δεκατεσσάρων. Από τότε έχει τρέξει 28 Μαραθωνίους και 18 Υπερμαραθωνίους με μεγαλύτερη απόσταση αυτή την Δελφών - Αθηνών (170 km) σε χρόνο 20h: 33’ : 14’’ στις 11-12 Απριλίου 1998.
Το ατομικό του ρεκόρ στο Μαραθώνιο είναι 2h: 41’ :08’’ από το 1994. Ο Ελευθέριος έχει κερδίσει τον Υπερμαραθώνιο Αγώνα Αττικός Δρόμος (80 km) στις 10 Απριλίου 1993 σε χρόνο 6h: 03’ :36’’. Είναι αποφασισμένος να σπάσει το φράγμα των 2,5 ωρών στο Μαραθώνιο και να τερματίσει στον Υπερμαραθώνιο αγώνα Σπάρταθλον. Η απόσταση του αγώνος Σπάρταθλον είναι 243,6 km ( Αθήνα - Σπάρτη ) και θεωρείται ένας από τους πιο δύσκολους Υπερμαραθωνίους αγώνες του κόσμου.
                                         Ο Κώδιξ των Πυθαγορείων 




Η πεποίθησις των Πυθαγορείων ότι τα πάντα εκφράζονται και ερμηνεύονται δια των αριθμών, αποδεικνύεται από την ρήσιν «το γαρ σοφότατον των όντων εστίν ο αριθμός». Εντός των δέκα κεφαλαίων του παρόντος βιβλίου, αποδεικνύεται η πλήρης σχέσις της ελληνικής γλώσσης με τα μαθηματικά, την φυσικήν, την αστρονομίαν , την ιατρικήν και όλες τις επιστήμες.

Οι Πυθαγόρειοι και ο Πλάτων ήσαν πεπεισμένοι ότι ο κόσμος έχει κτισθεί από τα πέντε στοιχεία (πυρ, γαία, ύδωρ, αήρ και αιθήρ), δηλαδή τα κανονικά στερεά. Η αντιστοιχία εκάστου εξ’ αυτών, εξηγείται δια πρώτη φοράν εις το τέταρτον κεφάλαιον, μέσω του κώδικος των Πυθαγορείων. Παρόλες τις αμφισβητήσεις και τις αντιδράσεις που είχαν εκφρασθεί, ο αναγνώστης θα καταλήξει εις το συμπέρασμα ότι η αποκωδικοποίησις της ελληνικής γλώσσης είναι δυνατόν να οδηγήσει τον άνθρωπο εις την ατραπόν της αλήθειας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ: ΣΥΝΑΡΙΘΜΟΣ









' ΤΟ ΓΑΡ ΣΟΦΟΤΑΤΟΝ ΤΩΝ ΟΝΤΩΝ ΕΣΤΙΝ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ '

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.