25 Δεκεμβρίου 2018

Ο ξυλοκόπος κι ο Ερμής, ή για να έχουμε μια πραγματικά Καλή Χρονιά

Εάν δεν δείτε πρώτα όλο το οπτικοακουστικό αρχείο που ακολουθεί
δεν θα καταλάβετε περί τίνος πρόκειται,
όπως ακριβώς δεν καταλαβαίνετε ίσως την ζωή,
που δεν "διαβάζεται" δια των φυσικών της νόμων και αρχών,
πιστεύοντας ότι την ζείτε αληθινά και σύμφωνα με την ανθρώπινη φύση,
ενώ νομίζετε ότι καταλαβαίνετε, είτε βλέποντας το σκοτάδι,
είτε ακολουθώντας κάποιο “αληθινό φως”!




- Ο έξυπνος τίμιος ξυλοκόπος όταν είδε το χρυσό και το ασημένιο τσεκούρι είπε με ειλικρίνεια ότι δεν του ανήκουν, διότι αυτό το οποίο ήθελε αληθινά ήταν μόνο η αλήθεια έστω κι αν δεν τον συνέφερε πρακτικά στο βόλεμα της ζωής του.
- Ο πονηρός ανέντιμος ξυλοκόπος είναι αυτός ο οποίος κοίταγε με το ψέμα να βολέψει τα θέλω του όπως νομίζει καλλίτερα περνώντας τον εαυτό του για έξυπνο χωρίς να τον νοιάζουν οι συνέπειες που προκαλούσε στον άλλον, κοιτάζοντας να επιφέρει το ευκολότερο αποτέλεσμα για αυτόν.

- Ο ένας τιμούσε την αλήθεια ώντας ανδρείος στον κόπο της αρετής.
- Ο άλλος τιμούσε το ψέμα ώντας άνανδρος στον κόπο της αρετής.
- Ο ένας τιμούσε την αρχή της ψυχής του κάνοντας καλλίτερη την ζωή του χωρίς να υπολογίζει τις δυσκολίες από το αισθητό του συμφέρον χωρίς να ξεπουλήσει το πνεύμα του για την αισθητή του ασφάλεια.
- Ο άλλος κοιτούσε την αισθητή του βόλεψη για να κάνει καλλίτερη την ζωή του χωρίς να θυσιάζει τίποτα αισθητό από αυτήν για χάρη κάποιας νοητής αρχής της ψυχής του, που δεν υπήρχε, λόγω της θυσίας της στο ψέμα.
- Ο ένας τιμήθηκε από την αλήθεια δια του εαυτού του ως άξιος να φέρει δύναμη ελέγχου στην ζωή.
- Ο άλλος κρίθηκε από την αλήθεια δια του εαυτού του ως ανάξιος να φέρει οποιαδήποτε δύναμη ελέγχου στην ζωή.
- Ο ένας τα κέρδισε όλα με ανιδιοτέλεια, βασιζόμενος στον ανεκτίμητο πλούτο της πνευματικής αλήθειας της ψυχής, κοπιάζοντας για να μην χάσει την νοητή ισορροπία του, χωρίς να τον νοιάζει κανένα δύσκολο αισθητό αποτέλεσμα και καμία αισθητή θυσία και έμαθε δια του άξιου εαυτού του πως η αλήθεια επιβραβεύει στην ζωή, όσο αυτός αποδεικνύει αυτό που πιστεύει εμπράκτως, με την στάση του, χωρίς καμία απολύτως ψυχική πίεση.
- Ο άλλος τα έχασε όλα από ιδιοτέλεια κυνηγώντας την αισθητή δύναμη, βασιζόμενος στο αισθητό αποτέλεσμα χωρίς να κοπιάζει για καμία νοητή ισορροπία στην ψυχή του, θυσιάζοντας την αλήθεια για την βόλεψή του, διότι δεν ήταν αληθινός στην στάση της ζωής του και δεν έμαθε ποτέ, λόγω της δειλίας του, ότι η αλήθεια ανταμείβει και εξασφαλίζει την ευτυχία στην ψυχή, προσφέροντας στην ζωή όλα όσα προσφέρει το μονοπάτι της αρετής στο τέλος του.
- Ο ένας είχε τα λίγα μα αληθινά ώντας ευτυχισμένος, ευδαίμων χωρίς να θέλει τα πολλά.
- Ο άλλος είχε τα λίγα μα αληθινά, επιδίωκε όμως τα πολλά, λόγω της λήθης του, με αποτέλεσμα να είναι δυστυχισμένος, δυσδαίμων, υποτιμώντας την νοημοσύνη της αλήθειας στη ζωή του.

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ:
Όταν αποδείξεις εμπράκτως ότι είσαι αληθινός, επιτυγχάνοντας τους άθλους της ψυχικής ενδυνάμωσης σου και χωρίς να ανταλλάσσεις την ελευθέρια της ψυχής για την ασφάλεια σου, τα λίγα γίνονται νομοτελειακώς ΟΛΑ.
Όταν είσαι ψεύτικος, αποδεικνύοντάς το στην πράξη, ανταλλάσσεις την ελευθερία για την ασφάλεια σου, αποτυγχάνεις, δια των λαθών σου, στην αναγνώριση της φύσης της αλήθειας και τα χάνεις νομοτελειακά ΟΛΑ.

Καλή Χρονιά!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.