22 Μαρτίου 2012

Τι σημαίνει η συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ σε αγροτικά θέματα και πόσο παλιά είναι;

Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου συναντήθηκε με την Υπουργό Γεωργίας του Ισραήλ Orit Noked, η οποία βρίσκεται στη χώρα μας μετά από επίσημη πρόσκληση του Υπουργού Κώστα Σκανδαλίδη, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της αποκαλούμενης «στρατηγικής συνεργασίας».

Μεταξύ άλλων η ελληνική πλευρά, ζήτησε να δοθεί συνέχεια στο θέμα της παροχής τεχνογνωσίας από το Ισραήλ, για το σχεδιασμό συστημάτων ολοκληρωμένης αγροτικής ανάπτυξης και τη δημιουργία πρότυπων διαμετακομιστικών σταθμών αγροτικών προϊόντων, σε περιοχές που συγκεντρώνουν παραγωγικό ενδιαφέρον αλλά και που μπορούν να αποτελέσουν εμπορικά και εξαγωγικά κέντρα.

Η Υπουργός Γεωργίας του Ισραήλ Orit Noked, από την πλευρά της, αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις και τη συνεργασία των δυο χωρών κλπ κλπ και σημείωσε ότι η χώρα της έχει αναπτύξει μια μοντέρνα αγροτική τεχνολογία, την οποία και θέλει να τη μεταλαμπαδεύσει στην Ελλάδα για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα... και πιο συγκεκριμένα είπε:


"Πραγματικά στη διάρκεια των συνομιλιών, εντυπωσιάστηκα από αυτά τα οποία μου είπε ο Έλληνας ομόλογός μου, σχετικά με τις ιδέες και τα μέτρα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας, που αναμφισβήτητα αποτελούν πάρα πολύ σημαντικά βήματα, τόσο για την αγροτική ανάπτυξη, όσο και για την οικονομική ανάπτυξη μέσω του αγροτικού τομέα.

Το Ισραήλ και η Ελλάδα είχαν και κατά το παρελθόν πολλές επαφές σε πολιτιστικό επίπεδο. Αναμφισβήτητα αναμένουμε πάρα πολλά από τη συνέχιση της καλής συνεργασίας που υπάρχει ανάμεσα στις δυο χώρες και στον αγροτικό τομέα, ο οποίος είναι ο δικός μας τομέας.

Το Ισραήλ έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα μια μοντέρνα αγροτική τεχνολογία με πολλές γνώσεις, τις οποίες, στα πλαίσια της συνεργασίας που υπάρχει ανάμεσα στις δυο χώρες, θα θέλαμε να τη μεταλαμπαδεύσουμε και στην Ελλάδα μαζί με όλη μας τη φιλία και ό,τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

Πλέον πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη.

Αγαπητέ κ. Υπουργέ, σας ευχαριστώ και ελπίζω να ξανασυναντηθούμε και μάλιστα το Μάιο στα πλαίσια της Διεθνούς Αγροτικής Έκθεσης, που οργανώνεται στο Ισραήλ.

Τελειώνοντας, ήθελα να αναφερθώ στη συνάντησή μας με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση αυτή, τον εκτιμώ πάρα πολύ σαν άνθρωπο και πιστεύω ότι στο πλαίσιο της συναντήσεώς μας θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για το μέλλον της γεωργίας μας."



Πάμε τώρα ένα ταξίδι πίσω, αρκετά χρόνια,  με όχημα τα παρακάτω αποσπάσματα του  βιβλίου....
....του "αιθαιροβάμωνος" Ιωάννη Φουράκη...
" ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΙΣ" (εκδόσεις Τάλως) ... 


...κυκλοφόρησε το 1985!
Τα αποσπάσματα είναι από την επανέκδοση του το 2000 με κάποια επιπρόσθετα δεδομένα, όπως αυτά των βομβαρδισμών με απεμπλουτισμένο ουράνιο στην Σερβία.
και στην συνέχεια ας προβληματιστούμε διαβάζοντας.....
περί του νέου κώδικα τροφίμων, γνωστού ως codex alimentarius
που έχει επιβληθεί στις ΗΠΑ Καναδά και άλλες χώρες και σιγά σιγά επιβάλλεται στις χώρες της Ευρώπης μέσω της Ε.Ε.



Πατήστε, κάντε κλικ στις εικόνες για μεγένθυση...



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.