23 Ιουλίου 2011

Λιβυή -Ο ι βομβαρδισμοί είναι καθημερινοί - Η ενημέρωση από τα ΜΜΕ ανύπαρκτη


Η πρωτεύουσα της Λιβύης συγκλονίστηκε από μία σειρά εκρήξεων τα ξημερώματα του Σαββάτου, προφανώς από ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Ρόιτερς. Αν και οι επιχειρήσεις μαχητικών αεροπλάνων είναι καθημερινές.
Τέσσερις εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στο ξενοδοχείο, όπου διαμένουν οι ξένοι δημοσιογράφοι και μία πέμπτη σε κοντινό σημείο.
  Εν τω μεταξύ ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι ενθαρρύνει το λαό του να συνομιλήσει με τους εξεγερμένους, όμως δεν προτίθεται να μιλήσει ο ίδιος μαζί τους, όπως δήλωσε την Παρασκευή ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Ο Μούσα Ιμπραχίμ πρόσθεσε ότι η Λιβύη είναι διατεθειμένη να έχει και νέες συναντήσεις με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, έπειτα από αυτή που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Τυνησία, ενώ πρόσθεσε ότι Λίβυοι αξιωματούχοι είχαν έξι συναντήσεις με ανώτερους εκπροσώπους των εξεγερμένων.
"Υπήρξε μία συνάντηση στην Τυνησία μεταξύ ανώτερων αξιωματούχων των ΗΠΑ και αξιωματούχων της Λιβύης. Έγινε κατά τη γνώμη μας γόνιμος διάλογος", πρόσθεσε.
"Εξηγήσαμε πολλά πράγματα στους Αμερικανούς αξιωματούχους. Κατανοούμε ότι δεν έχουν γνώση ολόκληρης της εικόνας, διορθώσαμε την παραπληροφόρηση. Πιστεύουμε ότι νέες συναντήσεις στο μέλλον (...) θα βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων της Λιβύης (...) Είμαστε διατεθειμένοι να μιλήσουμε ξανά στους Αμερικανούς", υπογράμμισε ο Ιμπραχίμ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι έπειτα από πέντε μήνες πολέμου και βομβαρδισμών από το ΝΑΤΟ η Λιβύη παραμένει "πολύ δυνατή και δεν διαλυόμαστε".
"ΝΑΤΟ χάνεις, θα χάσεις. Οι ένοπλες συμμορίες δεν έχουν μέλλον στην υπόλοιπη χώρα. Παραδεχθείτε το", υπογράμμισε ο Ιμπαχίμ, ενώ πρόσθεσε ο "Καντάφι δεν θα εγκαταλείψει τη Λιβύη και δεν θα εγκαταλείψει τη θέση του".


 




 

Οι δηλώσεις σε δημοσιογράφους του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανέφεραν ότι  "αυτοί που προχωρούν σε αναγνώριση παίρνουν απόλυτα το μέρος μίας πολιτικής δύναμης σε έναν εμφύλιο πόλεμο".
Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έρχονται λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά τις δηλώσεις της  Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον η οποία ανακοίνωσε την Παρασκευή από την Τουρκία όπου βρισκόταν για τη Διεθνή Διάσκεψη της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τους αντικαθεστωτικούς.
Η σημαντική αυτή εξέλιξη στο διπλωματικό πεδίο μπορεί να αποδεσμεύσει δισεκατομμύρια δολάρια από τους παγωμένους λιβυκούς πόρους, που είναι απαραίτητα στους αντικαθεστωτικούς προκειμένου να συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά του Καντάφι ο οποίος δείχνει να αντέχει ακόμα παρά τον τετράμηνο Νατοϊκό βομβαρδισμό.
Η Ρωσία μαζί με την Κίνα έχουν υιοθετήσει πιο ήπια στάση απέναντι στον Καντάφι και  ενώ αμφότερες είχαν προσκληθεί στην Διάσκεψη της Κωνσταντινούπολης, επέλεξαν να μην εμπλακούν.
"Οι υποστηρικτές μίας τέτοιας απόφασης τάσσονται υπέρ της πολιτικής της απομόνωσης, σε αυτή την περίπτωση της απομόνωσης εκείνων των δυνάμεων που εκπροσωπούν την Τρίπολη," είπε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι η Μόσχα βρίσκεται σε επαφή τόσο με την Τρίπολη, όσο και με τους αντικαθεστωτικούς.
Η Ρωσία, η οποία απείχε από την ψηφοφορία κατά την οποία αποφασίστηκε η χρήση βίας από την Δύση κατά του Καντάφι με στόχο την προστασία των αμάχων, έχει επικρίνει τον στόχο της ΝΑΤΟϊκής εκστρατείας καθώς και τον ρόλο της Ομάδας Επαφής για την Λιβύη. 



ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΑΒΝΤΑ 
Oι Πληροφορίες από το έδαφος στη Λιβύη είναι πολύ σαφής. Εδώ είναι η αλήθεια, όλη η αλήθεια και μόνο η αλήθεια: δεν υπάρχει εικασία, χωρίς μύθους και καμία προπαγάνδα. Τα φρέσκα νέα, καθαρά κρυστάλλινα. Δεν υπάρχει διαφημιστική εκστρατεία, χωρίς ψέματα. Κυρίες και κύριοι, οι εταιρίες των μέσων ενημέρωσης έχουν πει ψέματα σχετικά με τη Λιβύη.


"Αποστολή του ΝΑΤΟ είναι η προστασία των αμάχων από τις επιθέσεις των Λιβυκών Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν υπάρχει ακόμη ένα ίχνος αποδείξεως ότι το εν λόγω συνέβαινε, πράγματι, η απόδειξη είναι ότι οι τρομοκράτες που το ΝΑΤΟ υποστηρίζει διέπραξαν σφαγές  και στη συνέχεια  κατηγόρησαν την κυβέρνηση της Λιβύης.


Έχει την πρόθεση ο κάθε δημοσιογράφος, ο οποίος έγραψε και δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Λιβύης κάνει επιθέσεις κατά αμάχων, πρόθεση να μιλήσει με τους ανθρώπους μέσα Λιβύη; ...




Να Σας πω κάτι. Πηγαίνετε στο Facebook και να ρωτήσετε την Cynthia McKinney της Αμερικής, πρώην υποψήφιο για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, η οποία  ήταν εκεί. Και τώρα η αλήθεια του σήμερα.
 

Γιατί το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει τις θέσεις Στρατού της Λιβύης, έτσι ώστε οι τρομοκράτες (των οποίων η κύρια οργάνωση έχει απαγορευθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο) μπορούν προχωρήσουν; Γιατί οι ΗΠΑ βοηθούν τρομοκράτες της Αλ Κάιντα; Γιατί ο David Cameron κάνει δαπάνες εκατομμύρια ανά ημέρα για τη σφαγή των παιδιών στα νοσοκομεία (τι, ο τύπος δεν σας το έχει πει;) και στη συνέχεια η κυβέρνησή του λέει ότι δεν μπορεί να αντέξει τη θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού;

Δεν είναι παράνομο να πάρουν θέση σε μια εσωτερική σύγκρουση;


Η εκστρατεία βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ έχει ενώσει το λαό της Λιβύης σε ένα δεσμό ανάμεσα στο μίσος και την αμοιβαία υποστήριξη. Ο συνταγματάρχης Καντάφι θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει τρομακτικές επιθέσεις εναντίον του ΝΑΤΟ, αλλά δεν το έκανε. Είπε: «Ας τους δώσουμε μια ευκαιρία".




Η Warfala φυλή κινείται προς τα βουνά της Δύσης για να αποσπάσει τρομοκρατικά στοιχεία εκεί. Η Μπρέγκα είναι σταθερά στα χέρια της Λιβύης στις κυβερνητικές δυνάμεις, παρότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης λένε οτι έχει πέσει. Οι τρομοκράτες είχαν δρομολογηθεί, και πολλοί δυτικοί μισθοφόροι στρατιώτες συνελήφθησαν. Τους έχουν ανθρώπινη μεταχείριση, πολλοί είναι γαλλοι και τη βρετανοί.




Στην Αλ-Μπρεγκα 400 τρομοκράτες είχαν εκκαθαριστεί, 900 τραυματίες.  Υπάρχει σύγκρουση στη Βεγγάζη μεταξύ των ομάδων των τρομοκρατών από διαφορετικές παρατάξεις και του άμαχου πληθυσμού στη Βεγγάζη που έχει αρχίσει να επαναστατούν εναντίον των τρομοκρατών, οι οποίοι υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ.




Φαίνεται ότι οι κ.κ. Κάμερον, ο Σαρκοζί και ... ο ποιό είναι το όνομά του; Ο αμερικανός Chappie ... έχουν πάρει τον δρόμο πάνω   από τα κεφάλια τους για διαφορετικούς λόγους.


Πως το ΝΑΤΟ την βγάζει τώρα; Ας ζητήσει τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων που υλοποιήθηκε με επιτυχία και αςς επιτρέψει στην Λίβυη και στη Αφρικανικη Ένωση να διευθετήσουν το θέμα για τον εαυτό τους.


Αν όχι, αρχαία ρήγματα πρόκειται να καταρτιστούν, φυλετικοί πόλεμοι θα ξεκινήσουν (ο Καντάφι έχει αντσταθεί εναντίον αυτών), η Αλ-Κάιντα θα επωφεληθείν από αυτό και όπως είπε ο Μουαμάρ Καντάφι, το ΝΑΤΟ θα δημιουργήσει τη Σομαλία στις πύλες της Ευρώπης.


Ίσως αυτό θα ήταν υπέρ των ΗΠΑ η αποσταθεροποίηση της Ευρώπης και του ευρώ (μετά από όλα ο Λευκός Οίκος αναφέρει σαφώς ότι η συμμετοχή του ΝΑΤΟ εξοικονομεί τα χρήματα των φορολογουμένων των ΗΠΑ και των ΗΠΑ ζωές των οικογενειών ... Ναι, στην πραγματικότητα, το δήλωσε), αλλά τι γίνεται με την Ευρώπη;


Και ο Κάμερον και ο Σαρκοζί μιλούν για την Ευρώπη; Όχι; Μήπως ο λαός της Ευρώπης ψήφισε για το ΝΑΤΟ; Όχι; Ως εκ τούτου, είναι αντισυνταγματικό.
"
Timofei Belov

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.