14 Μαρτίου 2011

Cachi


Από την εφημερίδα  "Εl Tribuno de Salta" γράφτηκε στις 25/05/2003 ότι
δύο επιστήμονες από την Αργεντινή και συνεργάζονται με το Ινστιτούτο Ερευνών Βιοφυσικής της Matanza  FICI http://www.fici.org.ar/home/fici/ , οι οποίοι ερευνούν το φαινόμενο των UFO δηλώνουν ότι εντόπισαν ραδιενέργεια, μικροκύματα, ηλεκτρικά σήματα και ταλαντώσεις που προέρχονταν από τα βάθη ης Γης.
Οι Omar Hesse και Jorge Millstein ερευνούσαν το έδαφος στα βουνά γύρω από την πόλη Cachi  σε υψόμετρο 2.280μ. από την θάλασσα και 157 χμ από την πρωτεύουσα της επαρχίας  Salta,  όταν εντόπισαν τα σήματα και αφού τα ανέλυσαν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η προέλευση τους δεν είναι φυσική. Όπως δήλωσε ο Hess: «Φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι ταλαντώσεις δείχνουν την ύπαρξη κάποια δραστηριότητας χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια.(?)
Τα εναλλασσόμενα ηλεκτρικά σήματα σημαίνουν την παρουσία κάποιας πηγής ισχύος και αυτό μπορεί να σημαίνει την ύπαρξη κάποιας μηχανής».
Ωστόσο, η περιοχή στην οποία οι δύο ερευνητές έκαναν την έρευνα τους δεν επιλέχθηκε τυχαία. Επιλέχθηκε διότι σε τέσσερα φιλμ που τράβηξε ένας ντόπιος ορειβάτης ονόματι Antonio Zuleta ανάμεσα στον Ιούνιο του 2000 και το Νοέμβριο του 2002. Σε αυτά τα φιλμ φαίνονται μυστηριώδη φώτα που κινούνται γρήγορα τα οποία «βουτούν» μέσα στο έδαφος στο ίδιο σημείο. Οι δύο επιστήμονες πήγαν στη περιοχή συνοδευόμενοι από τον ίδιο τον Zuleta και τα ευρήματα τους από ότι φαίνεται ήταν ταυτόχρονα μυστηριώδη και συναρπαστικά. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να ισχυριστούν ότι η τεχνολογία από την οποία προέρχονται τούτα τα σήματα δεν μπορεί να είναι γήινη.Σημειωτέον ότι τα μέλη ερευνητικών ομάδων της περιοχής που ερευνούν παράξενα φαινόμενα δεν εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα με τα αποτελέσματα.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ινστιτούτου FICI (Fundacion Institute) Biofvsice de Investigaciones) που εδρεύει στη La Matanza και το οποίο διευθύνει ο Pedro Romaniuk, ένας από τους πλέον γνωστούς ερευνητές των φαινομένων των UFO.
Όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι του ινστιτούτου για την ανακάλυψη: «Απλά είναι μια από τις πιο καυτές περιοχές του πλανήτη σε ότι αφορά στην εξωγήινη δραστηριότητα. Είναι μια περιοχή που εκτείνεται από το La Poma μέχρι το Cafayate και η οποία έχει τραβήξει το παγκόσμιο ενδιαφέρον με τη βοήθεια του παγκόσμιου ερευνητικού δικτύου μας».
Οι Hesse και Millstein θέλουν να συνεχίσουν την έρευνα τους με πιο ευαίσθητα μηχανήματα και επισημαίνουν ότι: «Για όλους όσους ασχολούνται με αυτού του είδους την έρευνα, η πιθανότητα να υπάρχουν σκάφη που εισχωρούν στη Γη στην ευρύτερη περιοχή των Άνδεων, δεν είναι κάτι νέο καθώς απεικονίζεται σε πολλά πετρογλυφικά που έχουν βρεθεί από το Equador έως τo Mentoza».
To Cachi φημίζεται για την καθαρότητα του νυχτερινού ουρανού της που θυμίζει οθόνη HD.
Να προσθέσουμε ότι σε όλη την επαρχεία της Salta και γενικότερα  στην οροσειρά των Άνδεων έχουν παρατηρηθεί  φωτεινά ιπτάμενα αντικείμενα.
Επίσης τέτοιου είδους υπόγειες δραστηριότητες και θόρυβοι που προέρχονται "από κάτω" ακούγονται και συμβαίνουν εδώ και χρόνια και στην Κρήτη, ή και στον Όλυμπο αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.
Θόρυβοι λοιπόν κάτω από κάτι χωριουδάκια που δεν τα πιάνει το μάτι σου.
Πολλοί χωρικοί κρητικοί κατά καιρούς μιλάνε για περίεργους θορύβους κάτω απ΄τη Γη, και για φωτεινά αντικείμενα που βλέπουν κατά καιρούς, εδώ και πολλά χρόνια.
Το να εικάζουμε βέβαια είναι εύκολο, όπως είναι δύσκολο για την επίσημη επιστήμη να δώσει εξηγήσεις σε φαινόμενα που μέχρι πρότινος αγνοούσε...