23 Ιανουαρίου 2019

Σκέψεις...

Η ηλιθιότητα θα επικρατήσει επειδή είναι μεταδοτική και η αδράνεια βολική.



Η μόρφωση του εαυτού και ο σκεπτικισμός του νού επιβάλλουν κόπο και βαθιά σκέψη. Διαρκή εγρήγορση της διανοητικής αντίληψης, συμμετοχή σε συζητήσεις και αναλύσεις ταυτόχρονα με την ανεκτικότητα για τις απόψεις του συνομιλητή. Αυτοπαρατήρηση και αυτοκριτική με οξυδέρκεια για πνευματική ανάπτυξη καθώς θα κατανοεί ο νους τις υπεκφυγές του Εγώ.

Ο άνθρωπος που ζει με φόβο (στην άβυσσο του υποσυνείδητου) τείνει να ακολουθεί, άλλοτε σε μικρό άλλοτε σε μεγαλύτερο βαθμό, μόδες, θρησκευτικά και πολιτικά δόγματα καθώς επαναλαμβάνει λέξεις και επιχειρήματα που άκουσε ή του είπαν, χωρίς την ικανότητα να διακρίνει μόνος του τα γεγονότα της πραγματικότητας από τους μύθους και τις ανώριμες προκαταλήψεις. Μπορεί εύκολα να ξεγελάει τον εαυτό του όπως τον βολεύει καθώς το Εγώ παρεμβάλλεται. Το Εγώ πάντα κερδίζει και ο αιώνιος νικητής ποτέ δεν μαθαίνει και δεν αναπτύσσεται πνευματικά. Είναι, κατά κανόνα, καιροσκόπος, εκμεταλλευτής, διανοητικά μυωπικός, αυταρχικός με τάσεις κτητικότητας και με απόψεις πλήρως παγιωμένες ακόμα και για ζητήματα που δεν γνωρίζει. Περνάει όλη του την ζωή εξαπατημένος από το Εγώ και γίνεται ιδιαίτερα ικανός στο να εξαπατά και του άλλους. Καθώς ο νους γίνεται νωχελικός παρασύρει τον εαυτό του σε μικροπρέπειες, κουτσομπολιά και υλιστικά αγαθά για να εκπληρώσει το κενό εντός του. Σαν μια κατάρα παραμένει αχόρταγος και άπληστος, υλικά και συναισθηματικά.

♦♦♦

Ο άνθρωπος που θα αποφασίσει να πάρει το δύσκολο μονοπάτι της εν-συναίσθησης και της αγάπης θα βρίσκεται διαρκώς με την απορία του τι είναι σωστό και τι λάθος προσπαθώντας πάντα να καλυτερεύσει τον εαυτό του παίρνοντας την ευθύνη των λαθών ώστε να μάθει από αυτά. Δεν διακρίνει την οικογένεια του από τους άλλους, όλοι αξίζουν την ίδια αγάπη για αυτόν. Μαθαίνει να κάνει αυτοκριτική και είναι ο σκληρότερος κριτής του. Κατά κανόνα ταπεινός και μετρημένος στα λόγια πάντα θέλει να βοηθήσει, έως και να θυσιαστεί για οποιονδήποτε έχει ανάγκη. Ποτέ αυταρχικός ή απολυταρχικός και πάντα έτοιμος να ακούσει τον άλλον. Ανοιχτός σε νέες ιδέες, γεμάτος πάθος για πρωτοτυπίες. Αυθεντικά ευτυχισμένος με την ευτυχία των άλλων.

♦♦♦

Εν τέλει η αυτοκαταστροφική τάση της ηλιθιότητας και του ένστικτου της επιβίωσης θα φέρουν τον κόσμο σε επανεκκίνηση. Matrix style. Το κόστος της ιδιαίτερης ανικανότητας της ηλιθιότητας να μην μπορεί να σκεφτεί πέρα από την μύτη της.

[Εμπνευσμένο από την μετριότητά μου]

Υ.Γ. :

Αν είσαι Άνθρωπος, συμβάλεις σε αυτό που έχουμε.

Αν έχεις βρει βολικές δικαιολογίες για να εξαιρέσεις τον εαυτό σου, μην λογίζεσαι Άνθρωπος.

#GreeceIsAwesome_NumberOneInCorruption

scholareclipse.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.