2 Νοεμβρίου 2012

Η ΔΌΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΉΣ

Όταν κάποιος συναντάει τα παρακάτω γραμμένα σε ιστοσελίδες όπως η Σοφοκλέους 10, που ειδικεύεται σε θέματα οικονομικά, χρηματιστηριάκα, αγορών κλπ.... αρχίζει να εκπλήσεται ευχάριστα, να σκέφτεται πως κάποιοι άλλοι "οικονομολόγοι" που συνεχίζουν να "αναλύουν" την "κατάσταση"...
 για το πως και πότε θα βγει η Ελλάδα από την κρίση και το πότε θα ανακάμψει η αγορά...
και κάποιοι συνεχίζουν και τους πιστεύουν. 
Το κόστος του είναι να είμαστε θεατές στο πολυεπίπεδο ξεκλήρισμα της Ελλάδας δεν είναι το ίδιο για όλους... και ότι το μαχαίρι έχει φθάσει στο κόκκαλο είναι γεγονός...όπως γεγονός είναι ότι κάτι αλλάζει!

ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ:

 "Οι τράπεζες θα πάρουν περί τα 26,5 δις € από τα 31,5 δις € της δόσης, για να τα επιστρέψουν ουσιαστικά στους δανειστές μας, με τη μορφή μετοχών που θα τους καθιστούν κυρίους των Ελληνικών τραπεζών - του κυκλοφοριακού συστήματος της οικονομίας μας. 
Επιπλέον 3,5 δις € θα οδηγηθούν σε πληρωμές τοκοχρεολυσίων του δημοσίου στους ξένους, ενώ μόνο το υπόλοιπο 1,5 δις € (εάν) θα διατεθεί για την πληρωμή χρεών του δημοσίου προς τις Ελληνικές επιχειρήσεις. 
 Εάν δεν πάρουμε λοιπόν τα 31,5 δις €, οι ίδιοι οι δανειστές μας θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι. 
 Περαιτέρω, εάν δεν σταματήσουμε να δανειζόμαστε με υποθήκη την πατρίδα μας, καθώς επίσης εάν δεν βρεθούν και δεν τιμωρηθούν οι ένοχοι της κρίσης, τότε θα εκλείψουμε ως κράτος και ως έθνος – μεταξύ άλλων, επειδή θα έχουμε χάσει τις έννοιες της δικαιοσύνης και της συλλογικότητας που προϋποθέτει η ύπαρξη μας. 
Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα, αντί να μειώνει την ταχύτητα του «Τιτανικού» για να αποφύγει τα παγόβουνα, την αυξάνει επικίνδυνα, ελπίζοντας ουτοπικά ότι δεν θα τα συναντήσει μπροστά της – πολλαπλασιάζοντας προφανώς τα επακόλουθα της αναπόφευκτης σύγκρουσης. 
 Κλείνοντας, εμείς τουλάχιστον θεωρούμε την Ευρώπη σαν μία αμοιβαίως επωφελή ένωση ισότιμων μεταξύ τους κρατών. 
 Ως αντιστάθμισμα στις παγκόσμιες ηγεμονίες δηλαδή και όχι ως δουλική εξάρτηση - την οποία οφείλουμε να αποφύγουμε με κάθε θυσία.

 ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ"ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ"ΕΔΩ