23 Οκτωβρίου 2015

Υπάρχει ελπίδα;;;


Αυτοί που τον Ιανουάριο χόρευαν από χαρά γιατί είχαν πιστέψει ότι θα σκίσει μνημόνια, θα σκίσει τους Ε.Ε., θα φορολογήσει τους πλούσιους, θα τα πάρει από τους εξωγήινους κτλ. ήταν οι ίδιοι που χόρευαν και τον Σεπτέμβριο...


(O ΣΥΡΙΖΑ δέσμευσε τα χρήματα των πολιτών με τα capital controls, οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο η μια μετά την άλλη, απολύθηκαν χιλιάδες, δεν κατάργησε τον ΈΝΦΙΑ, δεν έδωσε 13η σύνταξη, δεν έδωσε ούτε 12η, δεν έκανε το αφορολόγητο στα 12.000€, δεν έκανε βασικό μισθό τα 751€, άδειασε τα ταμεία, ψήφισε 3ο και χειρότερο μνημόνιο, έκανε την βασική σύνταξη 360€, από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει να φέρνει νέα μέτρα σε βαθμό που δεν πάει η φαντασία μας, θα κάνει περιουσιολόγιο με ευνόητο σκοπό, θα κόψει συντάξεις σε όσους έχουν περιουσία, έφερε καμιά 400.000 λάθρο οι οποίοι φυσικά δεν θα φύγουν, πιθανότατα θα κάνει και κούρεμα καταθέσεων, θα ανοίξει εντελώς τα σύνορα για να έρθουν ακόμα 2.5 εκατ λάθρο, θα μοιράσει τους λάθρο σε όλη την επικράτεια, αυτοί θα σιτίζονται με χρήματα του κράτους τα οποία φυσικά δεν θα προέλθουν από τους πλουσίους αλλά θα συνεχιστεί αυτό που ήδη συμβαίνει, δηλαδή το κόστος των λάθρο να το πληρώνουν οι φορολογούμενοι κτλ κτλ κτλ)


...χωρίς κανείς να μπορεί να καταλάβει το γιατί... οι δούλοι είναι στην φύση τους να αναζητούν βούρδουλα, τι πιο "έξυπνο" λοιπόν από το να επιλέγουν οι ίδιοι τον βούρδουλα τους; όσο αυξάνεται η φαινομενική ελευθερία τόσο εξασθενεί η πραγματική...





“Ένας λαός δεν έχει καθόλου δύναμη να αλλάξει πραγματικά τους θεσμούς. Μπορεί με βίαιες επαναστάσεις να αλλάξει το όνομα τους, αλλά η ουσία δεν αλλάζει”


“Οι μάζες βρίσκονται λίγο πριν την κατάσταση ύπνωσης κατά την οποία υπάρχει αναστολή  Λ ο γ ι κ ή ς  με συνέπεια να επιτρέπεται η ανάδυση εικόνων υπέρμετρης έντασης οι οποίες θα σκόρπιζαν στην επαφή τους με την σκέψη. 
Οι μάζες δεν είναι ικανές ούτε για σκέψη ούτε για συλλογισμό οπότε δεν γνωρίζουν το απίθανο, έτσι τα πιο απίθανα πράγματα είναι και τα πιο εντυπωσιακά, γι αυτό πάντα οι μεταφυσικές πλευρές των γεγονότων κάνουν πάντα εντύπωση”


 “το μεταφυσικό και το μυθικό είναι τα αληθινά στηρίγματα ενός πολιτισμού, και τελικά το μη πραγματικό επικρατεί στο πραγματικό” 

                                                 Gustave Le Bon - "Η ψυχολογία του όχλου"



-ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ - ΑΠΟ: ΚΝΩΣΣΟΠΟΛΙΣ