9 Οκτωβρίου 2012

Ληγμένα τρόφιμα θα πωλούνται παντού...Νέα αγορανομική νομοθεσία!


Ότι τρώς είσαι!
Χωρίς θρεπτικές ουσίες και με υποβαθμισμένο διαιτολόγιο (επιπέδου σκουπιδιών) δεν επηρεάζεται μόνο το σώμα αλλά και οι εγκεφαλικές διεργασίες...
Τα αποτελέσματα; Κούραση, αβουλία, ασθένειες... 

Για μία φορά ακόμη δείχνουν πόσο τους απασχολεί η υγεία των ασθενέστερων και βαλλομένων τάξεων ώστε εκμεταλλευόμενοι την κρίση δίνουν την ευκαιρία στις βιομηχανίες συσκευασμένων τροφίμων να μην τα αποσύρουν αλλά να τα πουλάνε ληγμένα! 

Με τροφές λοιπόν, ποτισμένες με συντηρητικά με την  ημερομηνία λήξεως τους να έχει περάσει, ετοιμάζεται να σερβίρει νομιμοποιώντας την κατανάλωση τους  το ελληνικό Κράτος, στο πιάτο των οικονομικά ταλαιπωρημένων Ελλήνων, με την ταμπέλα: "Μη ευαλλοίωτα τρόφιμα" , ή καλύτερα: "ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ"

Όλα αυτά με νέα αγορανομική νομοθεσία! Αυτοί που κάποτε ήταν οι υπεύθυνοι για την καταλληλότητα των τροφίμων που πούλαγαν τα καταστήματα κλείνοντας πολλές φορές κάποιους επιτήδειους για πώληση αλλοιωμένων τροφών ΤΩΡΑ τα νομιμοποιούν! 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ:


   Ληγμένα τρόφιμα σε τιμή ευκαιρίας
Ληγμένα, (μη ευαλλοίωτα τρόφιμα), σε τιμή προσφοράς, θα μπορούν σύντομα να πωλούνται παντού, σύμφωνα με τους νέους κανόνες διακίνησης/εμπορίας προϊόντων και παροχής υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ)..

Με τη νέα αγορανομική νομοθεσία, που επισήμως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διαβούλευσης, και συγκεκριμένα, με το πέμπτο άρθρο του νέου κώδικα, επιτρέπεται η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, πλην όσων προσδιορίζονται από την κείμενη νομοθεσία ως ευαλλοίωτα, με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά και θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα η φράση "ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ".

Με τη νέα διάταξη, παίρνουν παράταση ορισμένες ημερομηνίες ανάλωσης "κατά προτίμηση".


«Την αποκλειστική ευθύνη, για την καλή υγιεινή κατάσταση των προϊόντων φέρει ο πωλητής».
ΤΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΘΕΕ ΜΟΥ!

Η ρύθμιση δεν αφορά τις πραγματικές, αυστηρές τελικές ημερομηνίες ανάλωσης, τις ημερομηνίες λήξης των ευαλλοίωτων τροφίμων (γάλα, γιαούρτι), όπου στη συσκευασία αναγράφεται ημερομηνία λήξης (με ένδειξη "ανάλωση μέχρι" ή με τον διεθνή όρο "use by").

Στα τρόφιμα αυτά δεν θα επιτρέπεται η παράταση στην εμπορία τους.

Σύμφωνα με το ακριβές κείμενο της διάταξης, ο χρόνος διάθεσης των προϊόντων, δεν μπορεί να υπερβαίνει κατά περίπτωση:

-Τη μία εβδομάδα, στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή ημέρας και μήνα.

-Τον ένα μήνα, στην περίπτωση των προϊόντων, των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα, δηλώνεται με την αναγραφή μήνα και έτους .

-Τους τρεις μήνες, στην περίπτωση των προϊόντων, των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα, δηλώνεται με την αναγραφή μόνο του έτους.




Ληγμένα τρόφιμα για "ληγμένους" πολίτες... άντε σε λίγο θα μας δίνουν και ληγμένα χάπια!