8 Οκτωβρίου 2012

Για να μην ξεχνιόμαστε... "Η στήριξη της Ομογένειας"

Τι έγινε με τους ''μεγάλους ευεργέτες-επενδυτές'' της Hellenic Initiative;;
Της ''Πρωτοβουλίας Ελλήνων Ομογενών επιχειρηματιών"... γιά την στήριξη της Ελλάδας;
Τι έγινε"η συγκέντρωση χρημάτων γιά ενίσχυση φιλανθρωπικών οργανώσεων, γιά υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, γιά προσέλκυση ξένων επενδύσεων"; 
Αυτοί θα έβαζαν και 100 εκατομμύρια...
Από τότε, πέρασαν 2μιση μήνες και ''σιωπή ιχθύος''.

Ακολουθεί άρθρο από το Καλάμι :


Η ''παρέα'' του πρ. πρόεδρου Κλίντον (που όπου πάει τον πληρώνουν, ενώ είναι γνωστές οι στενές σχέσεις του με την Noble Energy, που ανάλαβε και το φυσικό αέριο της Κύπρου), με...μπροστάρη τον κ. Τζον Κάλαμο (που ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΗΣΕ άγρια εις βάρος της Ελλάδας τα τελευταία δύο χρόνια με funds κ.ά.), μαζί με τον εκατομμυριούχο ...Ρεπουμπλικανο-Δημοκράτη ''παπατζή'' Γιάννη Κατσιματίδη, τον χρηματοδότη του...τουρκικού ''λόμπι'' στις ΗΠΑ, 'Αντζελο Τσακόπουλο, τον Ντιν Μητρόπουλο, τον Τζορτζ Σακελλάρης ή τον δικηγόρο Τζορτζ Στάμας, θα... ''βοηθήσουν'' την πατρίδα μας με... ''επενδυσεις''; Μήπως ενδιαφέρονται να αρπάξουν ''φιλέτα'' σε τιμή ευκαιρίας; Και γιατί τόση προβολή γιά το τίποτα; Για να φανεί ότι ''να, ενέργειες γιά προσέλκυση επενδύσεων''. Θυμίζει GAP με 'Αραβες σείχηδες, υποτιθέμενες συμφωνίες, εξαγγελίες και πετροδολάρια, 2010-11, με τα... μηδενικά αποτελέσματα.
Στα σοβαρά, θα...δώσουν 100 εκατομ. δολάρια γιά δημιουργία ''Ταμείου επενδύσεων'' και γιά ''βοήθεια αναξιοπαθούντων'' Ελλήνων, οι κερδοσκόποι;
Στα σοβαρά, υπάρχει λογικός άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη που θα ''επενδύσει'' στην Ελλάδα, την μοναδική χώρα με γελοίο γραφειοκρατικό καθεστώς, που ουσιαστικά...διώχνει τους επενδυτές;

Εδώ το δημοσίευμα της ''Καθημερινής'': Η στήριξη της Ομογένειας





Στην ημερήσια εφημερίδα των Αθηνών ''Καθημερινή'' δημοσιεύτηκε (19 Iουλίου 2012) ένα άρθρο του συντάκτη της, κ. Αθανάσιου 'Ελλις, που αναφέρεται στην επίσκεψη Κλίντον και Ελληνοαμερικανών...''επενδυτών'' που θα δώσουν δήθεν και... 100 εκατομ. βοήθεια γιά κοινωνική προσφορά σε αναξιοπαθούντες. Αναφέρεται επίσης, στην κατάσταση στην Ελλάδα και στις σχέσεις της με την Ομογένεια, στις ΗΠΑ.
Κατά καιρούς εμφανίζονται δημοσιεύματα στα αθηναϊκά ΜΜΕ με ''βαρυσήμαντες''... δηλώσεις και ...εξαγγελίες ''επιφανών Ελληνοαμερικανών ηγετών'', δηλαδή ...γραφικών που εκπροσωπούν τον...εαυτόν τους γιά δήθεν βοήθεια στην Ελλάδα ή ''πρωτοβουλίες'' γιά την ''προβολή της Ελλάδας'' και άλλα σχετικά-γραφικά και τα ''πρόθυμα'' ΜΜΕ Αθήνας τις φιλοξενούν, άσχετα αν ειναι μούρδες. Τα αποτελέσματα πάντα τα ίδια: Μηδέν. Μία ματιά στο αρχείο της ''Καθημερινής'' με γραφόμενα του κ.'Ελλις, το πιστοποιεί. Κατά σύμπτωση, ο κ. 'Ελλις, πρωτοστατεί σε τέτοια χωρίς ουσία και αποτέλεσμα δημοσιεύματα, συναγωνιζόμενος και το άθλιο ''Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδησεων'' του οποίου ήταν υποτίθεται και ανταποκριτής στην Ουάσιγκτον, αλλά ''έστελνε ανταποκρίσεις''...αραχτός στην...Αθήνα !!!!!
Επειδή θεωρούμε ότι ο συντάκτης της εφημερίδας, εκτός από άσχετος και ανιστόρητος σε ζητήματα Ομογένειας (έχει δώσει πολλαπλά δείγματα γραφής στο παρελθόν), υποτιμά ακόμα την νοημοσύνη της Ομογένειας και παραπληροφορεί το αναγνωστικό του κοινό βάναυσα, σας ζητούμε να διαβάσετε προσεκτικά τι γράφει.

Σε ότι αφορά το δημοσίευμα (22 Ιουλίου '12) της εφημερίδας ''Εθνος'' με τίτλο ''Αυτοί είναι οι 4 ελληνοαμερικάνοι κρoίσοι που θα ρίξουν 100 εκατ. δολάρια στην αγορά'', τι να πούμε; Αναμένουμε το... ''ρίξιμο'' των 100 εκατομ. Αλλά αν δεν ''πέσουν'', τι θα λέει μετά η εφημερίδα; Θα σφυρίζει... ''κλέφτικα'' πάλι;



Η απάντησή μας στο δημοσίευμα του αρθρογράφου της ''Καθημερινής'', κ. 'Ελλις:

- Ο κ. Αθανάσιος 'Ελλις, προβάλει γιά ημέρες στην ''Καθημερινή'' (συναγωνίζεται τον ΣΚΑΙ σε παραπληροφόρηση, τόχει φαίνεται το ''συγκρότημα Αλαφούζου'') ως ''επίτευγμα'' την επίσκεψη των ''υψηλών επισκεπτών'' στην Ελλάδα, λες και θα την...σώσουν. Μας θυμίζει λίγο τα... ''πετροδολάρια- επενδύσεις'' και τα πολλαπλά πανάκριβα ταξίδια υπουργών του GAP και των αδελφών του στις αραβικές χώρες 2010-11, με το μηδενικό αποτέλεσμα.

- Aναφέρεται ότι ''στόχος τους είναι η δημιουργία ενός ταμείου, που θα προωθήσει ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα''. Καλά, το Ταμείο τι χρειάζεται γιά να προωθηθούν...επενδύσεις; Μήπως γιά τα... έξοδα των ''ενδιαφερόμενων'' (δήθεν) να προωθήσουν τις...''επενδύσεις'';

- Ο κ. 'Ελλις, γιατί δεν αναφέρει ότι η επίσκεψη Κλίντον βασικά, έχει σχέση με την προώθηση αμερικανικών εταιριών γιά το ελληνικό, φυσικό αέριο και πετρέλαιο;

- Στα σοβαρά, κ. 'Ελλις, υπάρχει λογικός άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη που θα ''επενδύσει'' στην Ελλάδα, την μοναδική χώρα με γελοίο γραφειοκρατικό καθεστώς, που ουσιαστικά...διώχνει τους επενδυτές; Καλά ΠΟΙΟΥΣ νομίζεις -με την παραπληροφόρησή σου- ότι δουλεύεις και μάλιστα άγρια;

- Αναφέρεται ότι οι επισκέπτες ΘΑ δώσουν χρήματα (εκατομμύρια) γιά κοινωφελείς σκοπούς... ΟΧΙ κ. 'Ελλις, αυτοί παίρνουν (γιά ''φιλέτα'' φτηνά έρχονται στην Αθήνα) ΔΕΝ δίνουν. Ακόμα και ο πρ. πρόεδρος των ΗΠΑ μαζεύει χρήμα γιά το 'Ιδρυμά του, δεν κάνει κάτι...δωρεάν.

- Μας μιλά γιά τον κ. Κάλαμο, αλλά κουβέντα ότι ο χρηματιστής κερδοσκόπησε χοντρά και βάναυσα ποντάροντας στην κατρακύλα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. Γιατί κ. 'Ελλις κουβέντα;

- 'Εχεις ''ακούσει'' κ. 'Ελλις τίποτα γιά το Western Policy Center (συγχωνεύτηκε με το Wilson) μ' εκτελεστικό διευθυντή τον κ. Ι. Σιτιλίδη και ιδρυτή τον κ. Α. Τσακόπουλο, που είναι και...εταιρικά μέλη, ως χρηματοδότες, της... (λομπίστικης) American Turkish Council (ATC); (μαζί και ο έτερος εκατομμυριούχος Σπανός, Καλιφόρνια). Αν όχι, τότε τι το ''παίζεις'' δημοσιογραφάρα με γνώση ...Ουάσιγκτον;

- Αναφέρεται στον ίσαμε πρόσφατα πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ και τώρα γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΞ κ. Β. Κασκαρέλη. Τον παρουσιάζει ως ''ικανό'' και με ''γνώση'' της Ομογένειας. ΟΧΙ κ. 'Ελλις. 'Ηταν... ''τουρίστας'' με σχεδόν μηδενικό έργο στην Ουάσιγκτον. (Μήπως θες και λεπτομέρειες;;;)

- Ο αρθρογράφος, ζητά η ελληνική κυβέρνηση να πλησιάσει την Ομογένεια, γιά να τα...αρπάξει, επειδή οι Ομογενείς βοηθούν την Ελλάδα. Ναι ιστορικά βοηθούν, αλλά όχι ένα απόλυτα διεφθαρμένο σημερινό κράτος με χιλιάδες ''λαμόγια'' που το λυμαίνονται. 'Ενα διεφθαρμένο κλεπτοκρατικό κράτος-''μπουρδέλο'' που ''πιστά'' υπηρετεί και ο κάθε κ. 'Ελλις.

- Αναφέρει πως ''ελπίζεται ότι οι επαφές (Κάλαμου, Λιβέρη, Τσακόπουλου) της ερχόμενης Κυριακής στην Αθήνα θα εγκαινιάσουν μια ουσιαστική και εθνικά ωφέλιμη σχέση με την Ομογένεια''. Καλά κ. 'Ελλις ΤΙ δουλειά έχει η Ομογένεια με αυτούς τους κερδοσκόπους; Εσύ μπορεί, γιατί 20 χρόνια την ''λαδιάρικη δημοσιογραφία'' ασκείς, αλλά η Ομογένεια τι σχέση έχει; Αυτοί είναι η...Ομογένεια; Τις ίδιες ΑΗΔΙΕΣ έγραφες χρόνια πριν και περί ΣΑΕ (Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού), προβάλοντας έτσι την μεγαλύτερη απάτη εις βάρος της Ομογένειας. Τώρα που αποδείχτηκε η απάτη εις βάρος της Ομογένειας και το ΣΑΕ αυτοδιαλύθηκε, εσύ κουβέντα.

- Ο κ. 'Ελλις ζητά να ''αξιοποιηθούν'' οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών Γ. Α. Παπανδρέου και Ντόρα Μπακογιάννη, ώστε να ''συνδράμουν'' στην ''αξιοποίηση'' της Ομογένειας.
Κύριε 'Ελλις, αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι είσαι και άσχετος και ''πονηρός''. Αν είχες στοιχειώδη γνώση περί Ομογένειας τέτοιες ΑΝΟΗΣΙΕΣ σε βαθμό ηλιθιότητας, δεν θα τις έγραφες. Απλούστατα, επειδή η Ομογένεια ΔΕΝ θέλει ούτε να τους ξερει τους 2 πρώην υπουργούς Εξωτερικών (ούτε θέλει να ξέρει και τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλο, αλλά γιά άλλους λόγους, που δεν είναι της ώρας). Φυσικά, ο κάθε κ. 'Ελλις θεωρεί ''Ομογένεια'' τους 5-10 αυτοανακηρυγμένους ''παράγοντες- ηγέτες'' και τους προβάλει. GAP και Ντόρα ΔΕΝ έχουν σχέσεις με την Ομογένεια. Με ελάχιστους αυτοαποκαλούμενους ''παράγοντες'' της Ομογένειας, ναι. Aλλά αυτοί ΔΕΝ είναι ''η Ομογένεια''.
Κι εσύ κ. 'Ελλις είχες ΟΦΕΛΟΣ να προβάλεις GAP και Ντόρα, παραπληροφορώντας γιά χρόνια, αλλά για τα αίσχη τους στα ταξίδια τους στις ΗΠΑ, εσύ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. Ειδικά -και απλά θυμίζω- το ταξίδι Ντόρας ΟΗΕ (Σεπτέμβριο 2006), με περισσότερους από 100 ακολούθους και συνοδεία (μεταξύ αυτών και ο...πρόεδρος του ''Ολυμπιακού'' κ. Μαρινάκης, ως ''ειδικός σύμβουλος'' της Ντόρας), με χρήματα του ελληνικού δημόσιου για 12 μέρες και μεταφορά τους ακόμα και στα εμπορικά καταστήματα Νέας Υόρκης με... λεωφορεία. Εσύ την πρόβαλες την κ. Μπακογιάννη στον ΟΗΕ, Συμβούλιο Ασφαλείας (μαζί και ο συνάδελφός σου απεσταλμένος της ''Καθημερινής κ. Γ. Μπουρδάρας), αλλά ΚΟΥΒΕΝΤΑ γιά τα άλλα αίσχη.




Και μιά ευθεία ερώτηση:
Αθανάσιε 'Ελλις, λέγεται ότι έχεις επωφεληθεί κι εσύ από μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, επί GAP και Ντόρας. Αληθεύει ή όχι; Αν θες, απάντησε...
( Και κάτι άλλο... Εντάξει, αρκετοί ''δημοσιογράφοι'' στην Ελλάδα -μαζί με πολιτικούς- ''χαφιεδίζουν'' σε...πρεσβείες, αλλά 3 από την εφημερίδα σου;;; Πολυκοσμία. Σπάσατε... παγκόσμιο ρεκόρ).

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ:
- Δεν είδαμε ΠΟΤΕ κ. 'Ελλις να ασχοληθείς με τους διεφθαρμένους 'Ελληνες πολιτικούς που κάνουν ''αρπαχτές'' επισκεπτόμενοι τις παροικίες της Ομογένειας.
- Δεν είδαμε ΠΟΤΕ κ. 'Ελλις να ασχοληθείς με το ζήτημα ψήφου στην Ελλάδα, από χώρους διαμονής μας, που τα διεφθαρμένα κρατικοδίαιτα κόμματα, μας αρνούνται, αν και το ορίζει το Σύνταγμα.
- Δεν ειδαμε ΠΟΤΕ κ. 'Ελλις να ασχοληθείς με το ζήτημα των καταθέσεων και ''μπίζνες'' Ελλήνων πολιτικών σε τράπεζες ΗΠΑ, Καναδά κλπ, που ΔΕΝ τις δηλώνουν στο ''πόθεν έσχες'' τους.
- Δεν είδαμε ΠΟΤΕ κ. 'Ελλις να ασχοληθείς με τα εκατομμύρια δολάρια που δόθηκαν άμεσα κι έμμεσα ως ''ενίσχυση'' γιά μιά 30ετία, στην ημερήσια εφημερίδα Νέας Υόρκης με κυκλοφορία 4.000 φυλ., πάντα με την μεσολάβηση της οικογένειας Μητσοτάκη και της Ντόρας ως ΥΠΕΞ.
- Δεν είδαμε ΠΟΤΕ κ. 'Ελλις να ασχοληθείς με την απάτη που λέγεται ΣΑΕ και στοίχισε εκατομμύρια στους 'Ελληνες φορολογούμενους.
Για τα παραπάνω ούτε είδες, ούτε άκουσες τίποτα ;;;


Το πολύ ενοχλητικό με τα ΜΜΕ στην Ελλάδα (πρωτοπόρο το άθλιο ''Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων'') είναι το γεγονός ότι αναφερόμενα σε άτομα, παράγοντες Ομογένειας, γενικεύουν και γράφουν ''η Ομογένεια''. Παράδειγμα, ο κ. Ταδε δήλωσε ότι θα κάνει εκείνο στην Ελλάδα. Αυτό μεταφέρεται ως ''η Ομογένεια θα κάνει εκείνο στην Ελλάδα'', πολλές φορές και ως τίτλος, παραπληροφορώντας έτσι το αναγνωστικό-τηλεοπτικό- ραδιοφωνικό τους κοινό. Οπότε, γιατί η Ομογένεια ως σύνολο να συνδέεται με τον κάθε ''βαρεμένο'' που κάνει βαρύγδουπες, κούφιες ''δηλώσεις'';;;

Ο ''μιντιακός τσαρλατανισμός'' πρέπει κάποτε να τελειώνει στην Ελλάδα και οι αυτόκλητοι υποτιθέμενοι γνώστες της Ομογένειας να σταματήσουν τις αηδίες και την ''κατευθυνόμενη λαδιάρικη δημοσιογραφία''. Κάτι ''τιμητές'' ότι πιό σαθρού ανάδειξε η Ομογένεια και ''κουταβάκια'' Ελλήνων υπουργών, σαν τον κ. 'Ελλις, πρέπει να σταματήσουν να εξαπατούν συστηματικά το αναγνωστικό τους κοινό, με άθλια παραπληροφόρηση.
Ας σταματήσουν να ομιλούν ειδικά γιά Ομογένεια, αφού ταύτισαν την δημοσιογραφία τους την σχετική με αυτήν, με την ...πώληση εκδούλευσης σε...αφελείς.

Σημ.:
1- Αν ο κ. 'Ελλις (που είναι αποδεδειγμένα γνωστό ''λιβανιστήρι'' κάθε ''αρχής και εξουσίας'' γιά ίδιον έμμεσο όφελος) που ασχολείται με την επίσκεψη Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα γνωρίζει και περί κερδοσκοπίας Κάλαμου εις βάρος της Ελλάδας και τον προβάλει, τότε μιλάμε γιά χυδαία παραπληροφόρηση. Αν δεν γνωρίζει, τότε ας μην το ''παίζει'' δημοσιογράφος και ''ειδήμων''.
2- Ο υπογράφων ΔΕΝ γνωρίζει προσωπικά τον κ. 'Ελλις, ούτε είχε δοσοληψίες ποτέ μαζί του. Μόνο παρακολουθούσε την συστηματική παραπληροφόρησή του, γιά μια 15ετία. Ο κόμπος όμως ''έφτασε στο χτένι''.
Η Ομογένεια δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τις πολιτικές-κομματικές ''συμμορίες'' Ελλάδας, της ασυλίας, παραγραφής, ατιμωρησίας. Ούτε με τους διεφθαρμένους, βολεμένους, κρατικοδίαιτους και άχρηστους πολιτικούς. Με αυτούς ''συμπλέουν'' μόνο ελάχιστοι ''παράγοντες της Ομογένειας''

Γ. Λυκ. - 19 Ιουλίου '12