14 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΤΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ» ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΖΗΤΕΙ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ


Την παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την προστασία της γενέτειράς του, Σύρτης, από τις «θηριωδίες», όπως τις αποκάλεσε, του ΝΑΤΟ, ζήτησε ο πρώην ηγέτης της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι. Με επιστολή του που αναγνώστηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο...
Arrai TV με έδρα τη Συρία, ο Καντάφι ανέφερε ότι «αν η Σύρτη απομονωθεί από τον υπόλοιπο κόσμο με στόχο να διαπραχθούν θηριωδίες εναντίον του πληθυσμού της, τότε ο κόσμος έχει την υποχρέωση να μην είναι απών και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να επέμβει αμέσως για να σταματήσει αυτό το έγκλημα».
Χαρακτήρισε μάλιστα «απερίγραπτες» τις καταστροφές που έχει προκαλέσει το ΝΑΤΟ στην περιοχή της Σύρτης.
Σύμφωνα με το Arrai TV η επιστολή του Καντάφι απευθυνόταν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Εν τω μεταξύ, όπως ανέφεραν σήμερα διπλωμάτες, η Βρετανία εξέφρασε την ελπίδα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να υιοθετήσει μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες μία απόφαση για τη Λιβύη η οποία θα προβλέπει την αποστολή μίας ομάδας στη χώρα και την ελάφρυνση των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί.
Το σχέδιο της απόφασης εστάλη στις 14 άλλες χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και το Λονδίνο ελπίζει να υιοθετηθεί μέχρι την Παρασκευή, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος της βρετανικής αποστολής στον ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.