27 Σεπτεμβρίου 2011

Περί των φυσικών και θετών μας γονέων…

Υπάρχουν πολλοί τον τελευταίο καιρό που διαλαλούν την προέλευση των Ελλήνων.
Όσα κυκλοφορούν, τα γνωρίζετε ήδη και δεν θα τα αναφέρουμε καθόλου. Απλά θα βάλουμε σε σειρά κάποια πράγματα με σκοπό να εξομαλύνουμε ή και να σταματήσουμε την αντιπαλότητα μεταξύ των εμπλεκομένων ομάδων που μόνο κακό κάνει. Σκοπός μας επίσης δεν είναι να τονίσουμε περισσότερο τα εθνικά χαρακτηριστικά της φυλής μας και να προτρέψουμε κάποιους να γίνονται παράφρονες και επεκτατικοί αλλά –αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή- να ενεργοποιήσουμε αυτούς που πρέπει να θυμηθούν το σκοπό της ύπαρξής τους.

Οι άνθρωποι όπως γνωρίζετε, βρίσκονται στη γη εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια.
Δεν θα εξετάσουμε εδώ ποιος ήταν ο αρχικός δημιουργός τους, μιας και πρώτον δεν μπορούμε να περιγράψουμε το μεγαλείο του και δεύτερον δεν θέλουμε να γίνουμε προκλητικοί προς τις ομάδες που έχουν τη δική τους πίστη.
Τους αφήνουμε με σεβασμό, τον καθένα στη δική του.

Είναι όμως σημαντικό να μιλήσουμε για τους φυσικούς γονείς μας, για να αντιληφθούμε από πού ξεκινήσαμε, με ποιο σκοπό και πως εξελιχθήκαμε σαν λαός στο πέρασμα του χρόνου. Για τους γονείς αυτούς που υπήρχαν στο πολύ μακρινό παρελθόν και συνέβαλαν στη δική μας δημιουργία όπως και πολλών άλλων λαών. Αυτούς που για τους λαούς ήταν οι προστάτες και θεοί τους και οι ήρωες της φυλής τους. Αυτούς που αν και κάθε λαός τους έχει δώσει διαφορετικά ονόματα, ίσως να είναι τα ίδια πλάσματα.

Για μας λοιπόν, οι φυσικοί μας γονείς, ήταν τα πλάσματα αυτά που φέρουν τον γενικό όρο Ολύμπιοι θεοί και ήρωες. Με αυτούς ζούσαμε για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στη γη, αυτούς δοξάζαμε και από αυτούς ζητούσαμε την προστασία και βοήθεια όταν μας άφησαν μόνους. Προς τιμή αυτών κτίσαμε τους επιβλητικούς ναούς και σε αυτούς οφείλουμε τον πολιτισμό μας. Τα πλάσματα αυτά πρέπει να πάψουν να θεωρούνται πλέον απλά είδωλα και πέτρες και να λάβουν την τιμή -με ένα διαφορετικό τρόπο ίσως πια- που αρμόζει στους φυσικούς γονείς κάποιου, που όντας βρισκόμενος σε υιοθεσία, μαθαίνει την αλήθεια για αυτούς.

Ενός γένους που –για συγκεκριμένους λόγους- βρίσκεται εδώ και περίπου 1700 χρόνια υπό την κηδεμονία των Χριστιανών. Ενός γένους που βρισκόμενο σε αυτή την τραγική στιγμή για τον πλανήτη που γεννήθηκε και ζει, είναι αναγκασμένο για να ενεργοποιήσει τους φύλακες της ανθρωπότητας που φέρει στο σώμα του, πρέπει να μάθει την αλήθεια για το παρελθόν του. Μια αλήθεια που του έκρυβαν όλο αυτό το διάστημα που το φιλοξενούσαν στην ευγενική αλλά ξένη οικογένεια. Και όπως καλείται να τιμήσει τους γεννήτορές του, τόσο πρέπει να σεβαστεί και να γονατίσει μπροστά σε αυτούς που τον προστάτεψαν –για λόγους που δεν είναι εύκολο να γίνουν τώρα εύκολα κατανοητοί- για όλο αυτό το διάστημα.

Να μάθει για το παρελθόν του μιας και από αυτό θα κτίσει το μέλλον του, αλλά να καταβάλει κάθε προσπάθεια να κρατήσει ακέραιο και αμετάβλητο, το σπίτι στο οποίο έζησε με ασφάλεια μέχρι σήμερα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.