31 Μαΐου 2011

“Πείτε την αλήθεια στον γερμανικό λαό” λέει η γερμανική έκδοση των Financial Times! H Γερμανία έχει βγάλει, έως τώρα, 10 δις από την Ελλάδα!



Ο επικεφαλής οικονομικός αναλυτής των Financial Times Deutschland στο άρθρο του έχει τίτλο ”Ο αμαρτωλός Έλληνας πληρώνει” και υπότιτλο ” Περίεργο, αλλά αληθινό: Κανείς δεν επωφελείται οικονομικά τόσο πολύ από την κρίση όσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Είναι καιρός με αυτά τα περίπου 10 δις Ευρώ να καθησυχαστούν οι αμφισβητίες”.
Μάλιστα, επιτίθεται και στην εφημερίδα Bild, που στρέφει τα βέλη της συνεχώς προς την Ελλάδα, συχνά με προσβλητικούς και προκλητικές φωτογραφίες. Πριν από λίγες μέρες μάλιστα η Bild, είχε σε φωτογραφία ένα ακέφαλο άγαλμα μπροστά από τoν Παρθενώνα, με τίτλο “Πρέπει η Ελλάδα να πουλήσει την Ακρόπολη;”
 
                                       Χαρακτηριστικά το άρθρο αναφέρει:
«Μπορεί οι Έλ
ληνες να γνωρίζουν καλά το θέατρο, όμως και οι Γερμανοί δεν πάνε πίσω, ειδικά όταν πρέπει να γκρινιάξουν για το πόσα χρήματα χάνει ο Γερμανός φορολογούμενος. Και οι Γερμανοί βουλευτές διαμαρτύρονται για το ότι δεν μπορούν άλλο να συναινούν στην παροχή βοήθειας, καθώς έχουν φτάσει στο όριό τους.
Ωστόσο, μέχρι τώρα μόνον οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν περισσότερους φόρους. Η Γερμανία δεν έχει πληρώσει ακόμα τίποτα. Αντίθετα, έχει ήδη αποκομίσει κέρδος από την κρίση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αποκαλύψει ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών στον λαό, και μάλιστα σε κάθε αναγνώστη της “Bild” χωριστά και στο κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών».


Οι υπολογισμοί του αρθρογράφου κάνουν λόγο για σημαντικά κέρδη της Γερμανίας από τηνπώληση ομολόγων προς την Ελλάδα κατ’ εντολήν της γερμανικής κυβέρνησης ξεπερνάνε τα 500 εκατομύρια ευρώ!
Όμως, όπως αναφέρει τα τεράστια γερμανικά κέρδη προκύπτουν από αλλού: Οι επενδυτές προτιμούν τα γερμανικά ομόλογα λόγω του φόβου που έχει καλλιεργηθεί για τα αντίστοιχα ομόλογα των υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης ενώ με αυτό τον τρόπο ταυτόχρονα μειώνεται και το γερμανικό χρέος.

Μάλιστα, εξηγεί και τα κέρδη που βγάζει η Γερμανία όταν η ΕΚΤ πουλάει ομόλογα στην Ελλάδα!
Με άλλα λόγια, η κρίση στην Ελλάδα ασκεί πιέσεις στο ευρώ κάνοντάς το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό έναντι των άλλων νομισμάτων – κυρίως του δολαρίου – “απογειώνοντας” τις γερμανικές εξαγωγές!
Κάνοντας την πρόσθεση όλων αυτών προκύπτουν για τηνΓερμανία κέρδη 10 δισεκατομυρίων ευρώ από την Ελλάδα!
Πολύ σημαντική είναι και η διαπίστωση πως τα 22 δις ευρώ με τα οποία η Γερμανία συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθεροποίησης δεν είναι πραγματικά χρήματα αλλά λογιστική αποτίμηση περιουσιακών στοιχείων και το χειρότερο είναι πως αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει πραγματικά τότε η Γερμανία και θα ικανοποιηθεί προνομιακά ως πιστωτής και θα έχει βγάλει και κέρδος.

Και ο επίλογος του άρθρου;
” Η Γερμανία μπορεί να βοηθήσει προσφέροντας τα χρήματα που κέρδισε από την ελληνική κρίση”.
Εμείς να θυμίσουμε ότι πριν λίγες ημέρες, η Άγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης, κόβοντας παράλληλα διακοπές και αργίες!

 http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.